Tarka Tanya
Egy Igazi Élmény

Ne felejtsük el, hogy nem egyforma, logózott edényeket, mesterien hajtogatott szalvétákat, és feldíszített tányérokat várnak el vendégeink, hanem egy-egy kedves szót, egy anekdotát és azt, hogy megnézhessék, hogy honnan szedtük fel a répát, hol termett a krumpli vagy éppen melyik tehén tejét issza a gyerek.

 

Tájegységenként, településenként eltérő a kínálat: van, ahol vadászni, horgászni, csónakázni, máshol kerékpározni, hegyet mászni lehet, vagy kipróbálni a termálfürdőt, részt venni egy borospince látogatáson, és tájegységenként mást és mást lehet enni, inni.

Sok háznál főznek, süteményt, lekvárt, disznótoros termékeket készítenek, bemutatják a vidéki élet még élő tradícióit, tárgyi, szellemi hagyatékait, hagyományait, a vidéki családi életmódot és sok esetben egy-egy működő gazdaságot.

A mi dolgunk és feladatunk –falusi vendégasztal szolgáltatóké – hogy egy olyan képet alakítsunk ki magunkról és az általunk képviselt tájegységről, hogy az oda illő legyen. Egyszerű, természetes és tükrözze azt, hogy valóban szívesen látjuk házunknál a vendéget.